Åbent kafferisteri

Oplev Ristemesteren riste sine kaffeblandinger

Vi rister kaffe hver dag, men det er på lidt forskellige tidspunkter da vi er et lille familiefirma og derfor har mange opgaver. Så det er ikke hver dag man kan se os igang i vores kafferisteri.

Men hver weekend i Café Hedens åbningstid har kafferisteriet også åben.

Du ved sikkert, at risteprocessen ændrer de oprindelige egenskaber ved grønne kaffebønner, der bliver til gule og derefter til de karakteristiske “ristede” brune kaffebønner.

Ristegraderne afspejler kaffebønnefarven: En mørkristning frembringer mørkere bønner og en letristning frembringer forskellige nuancer af brun.

Kaffesmagen varierer også i henhold til ristning, da der i løbet af processen frigives aromatiske olier, der øger kaffesmagen.

I ristningsprocessen er vi virkelig interesserede i , kaffebønnetyper og oprindelse, da disse er de vigtigste ting, der påvirker kaffearomaen og smag.

Tidligere plejede kafferistning at forgå hjemme ved hjælp komfur, på ildstedet udenfor eller endda ved hjælp af en pande. I dag er ristningen blevet moderniseret, og smagen er i høj grad bestemt af bønnetypen.

Hedekaffe rister altid små mængder kaffe gennem en traditionelt styret proces for at opnå de bedste resultater i de forskellige kaffesorter.

Lette ristning bringer en blød smag til kaffen, medium ristning giver en afbalanceret smag og god aroma og til sidst mørk ristning giver en stærk og ægte kaffe. Det er Ristemesteren, der giver det endelige præg for at få de bedste egenskaber af de forskellige typer kaffe, de håndterer.

Grad af ristning

Ristemesteren finder lige præcist det risteniveau som er en af ​​de tre grundlæggende egenskaber for at bestemme kvaliteten af ​​kaffe, de andre er bitterhed og kvaliteten af ​​selve kaffen.

Risteniveauer refererer til, i hvilket omfang kaffebønner er brændt. Den overdrevne ristning giver kaffe en brændt smag, mens ikke tilstrækkelig stek kan medføre, at ikke alle kaffebønner ”knækker”.

Ristning er den mest kritiske del af produktionsprocessen af ​​kaffe, da erfaringen fra tidligere ristninger bestemmer, at kaffebønner frigiver sin karakteristiske smag og aroma.
Lækker Brunch eller en af vore specialiteter kom og se hvad vi byder på
Vil du gerne blive klogere på kaffe og kafferistning eller bare have en god oplevelse så se her
Læs den spændende historie om tilblivelsen af Kafferisteriet Heden og Café Heden
Få kaffeglæden serveret
direkte i din indbakke
Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, deltager du automatisk i konkurrencen om 2 kg kaffe hver måned!